Oma Knetter - Oud en Stout

prijs13,99
isbn9789030504016
auteurSophy Henn
leeftijdscategorie7+
aantal pagina's152
nur-code282
formaat140 x 192,5
oorspronkelijke titelBad Nana: Older not wiser
vertalingClaudia de Poorter
deel

De oma van Jet is STOUT. Soms is dat een beetje ongemakkelijk, maar het is vooral HEEL leuk, vooral als Jet mee mag doen met haar ondeugende avonturen! Sommige mensen vinden oma te oud om zo stout te zijn, maar dat maakt Jets oma niets uit. Die houdt ervan om lol te trappen!

Deze serie voor lezers vanaf 7 jaar wordt verteld vanuit het perspectief van de bijna 8-jarige Jet en heeft vrolijke, grappige, en vooral knallende illustraties.. Na het lezen van Oma Knetters avonturen wil iedereen zo'n oma!

Afbeeldingsresultaat voor logo de kinderboekenjuf

Ideeën mini leeslessen Oma Knetter Oud & Stout

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Oma Knetter Oud & Stout zijn:

- Jet stelt haar familie aan ons voor. Lees bladzijde 13 'Hier woon ik met...' t/m bladzijde 16 '... superlang niet meer gezien.'
Leesvraag: Wat weet jij over de familie van jouw hoofdpersoon?

- Eén van Jet haar oma's heet Oma Knetter. Lees bladzijde 22 'En dan heb ik...' t/m '...wat dat eigenlijk betekent.'
Leesvraag: Heeft er in jouw boek ook iemand een bijnaam?

- Jet en Jonas moeten goed opletten of de parkwachter er niet aankomt, daar worden ze een beetje zenuwachtig van. Lees bladzijde 61 'Oma Knetter wil juist...' t/m bladzijde 67 '...uit te halen op haar leeftijd.'
Leesvraag: Worden er in jouw boek ook regels overtreden? En als dat gebeurt, hoe voelen de hoofdpersonen zich daarbij?

- In het museum is een hele boze man. Lees bladzijde 104 'De rondleiding door...' t/m bladzijde 105 '...als de bezoekers steeds in slaap vielen.' Welke emotie hoort hierbij?
Leesvraag: Kies een stukje uit je boek om voor te lezen en let goed op de intonatie. De andere kinderen raden welke emotie hierbij hoort.


DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Oma Knetter Oud & Stout.

Overige ideeën

- De kinderen krijgen de opdracht om een tekening te maken van een ouderwetse feestmaaltijd. Lees bladzijde 124 t/m 126 voor en geef daarna de kinderen ook de opdracht om een tekening te maken van een ouderwetse feestmaaltijd.

- Eén van de bijnamen die Jet kreeg, was Jet Kwaakkikker. Bedenk voor je klasgenoten leuke bijnamen.

gerelateerde items