Stein Knap en het mysterie van de Parallelle universums

prijs7,50
isbn9789030502760
auteurChristopher Edge
leeftijdscategorie10+
aantal pagina's208
formaat21,5 x 13,6 cm
vertalingNan Lenders
deel

Wanneer de moeder van Stein sterft, vraagt hij zich af waar ze is gebleven. Zijn ouders, beiden wetenschapper, hebben normaal gesproken een antwoord op al zijn vragen. Wanneer hij zijn vader vraagt waar zijn moeder is, mompelt die iets over kwantumfysica en parallelle universums waar zijn moeder nog steeds in leven is.
Dus pakt Stein een kartonnen doos, de computer van zijn moeder en een rottende banaan en begint aan zijn reis door tijd en ruimte in de hoop zijn moeder te vinden...

'Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums' is een uitzonderlijk en hartverwarmend verhaal dat bol staat van de humor.


Ideeën mini leeslessen Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boekStein Knap en het mysterie van de parallelle universums zijn:

- Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Wat is echt kenmerkend voor jouw kamer? Lees bladzijde 48 'Mijn slaapkamer is…' t/m bladzijde 59 '…de aarde afkomen.'
Leesvraag: Hoe ziet de kamer van jouw personage eruit?

- Heb jij wel eens een Eurekamoment? Lees bladzijde 55 'Het sprankje hoop…' t/m bladzijde 60 '…uit te proberen.' voor.


Leesvraag: Welke Eurekamomenten komen er in jouw boek voor?

- Hoe zou het zijn om je slaapkamer binnen te lopen en daar een mannelijke/vrouwelijke versie van jezelf tegen te komen? Lees bladzijde 157 'Misschien klinkt het…' t/m '…helemaal te gek.' voor.
Leesvraag: Beschrijf de mannelijke of vrouwelijke trekken van jouw hoofdpersoon. Hoe zou het zijn als diegene juist het tegenovergestelde zou zijn?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums.

Overige ideeën

- In 2019 is het thema van de Kinderboekenweek Reis mee! Hoe leuk zou het zijn als jullie parallelle universums kunnen bezoeken? Wellicht kun je dit boek als inspiratie voor de KBW19 gebruiken.

- Op bladzijde 8 lees je 'Dat zijn er 8.000.000.000.000.' Stein legt uit dat er zoveel atomen in een punt in je boek zitten. Dit zou een mooie introductie kunnen zijn voor een les over grote getallen. Welke getallen volgen er boven 1 miljoen? Hoeveel is dat?

- In hoofdstuk 2 lees je over de techniekdag waar Stein en zijn klas mee bezig zijn. Organiseer zelf een techniekdag waarvoor alle kinderen zelf of in groepjes een wetenschapsexperiment uitgewerkt hebben. Eerder schreef ik het lesidee Wetenschappelijk experiment bij het boek Het grote chocoplot. Dit kan als leidraad voor deze dag dienen. Download hier het Lesidee Wetenschappelijk experiment bij Het grote chocoplot.