Echte Duiven verslinden gevaar

prijs14,99
isbn9789030504313
auteurAndrew MacDonald & Ben Wood
leeftijdscategorie7+
aantal pagina's224
nur-code282
formaat169x209
oorspronkelijke titelReal Pigeons Eat Danger
vertalingKoen Boelens & Helen Zwaan
deel

De Echte Duiven zijn niet zomaar een SUPERSTOER team dat boeven vangt, ze zijn ook beste vrienden!
Maar nu krijgen ze te maken met een geheim pakhuis vol met vogels in flessen, een losgeslagen struisvogel en een chagrijnige ibis. Blijven de vrienden bij elkaar?
Ideeën mini leeslessen Echte duiven verslinden gevaar

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Echte duiven verslinden gevaar zijn:

 • De ECHTE DUIVEN gaan in droger om hun veren op te doffen. Hierdoor gaan ze er beter uitzien. Mensen kunnen zich opdoffen door hun haren mooi te maken en make-up op te doen. Lees bladzijde 13 'Tot de andere…' t/m bladzijde 14 '…op te doffen.' voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die zich op gaat doffen?
 • Strohals steelt spullen van anderen zodat hij er dingen mee kan uitvinden en daarmee andere vogels kan helpen. Lees bladzijde 27 'Ineens staat er…' t/m bladzijde 30 '…wijst. Rots bloost.' voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die iets steelt?
 • Rode vos stopt vogels in flessen omdat het moet van de baas. Lees bladzijde 44 'Plots galmt er…' t/m bladzijde 49 '…de baas is.' voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die iets doet omdat het van een ander moet?
 • Strutto wil wraak nemen op Grootkropper en daarom neemt hij de ECHTE DUIVEN gevangen. Lees bladzijde 115 'En grootkopper begint…' t/m bladzijde 119 '…een vriend is.' voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die wraak neemt?
 • Rots voelt zich heel alleen en hij mist zijn vrienden. Lees bladzijde 192 'Rots schudt zijn…' t/m bladzijde 193 '…ooit hebt gezien.' voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die zich alleen voelt?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Echte duiven verslinden gevaar.

Overige ideeën

 • Vogel in de fles: Laat de afbeelding op bladzijde 15 en 42/43 zien. Er zijn vogels gevangen genomen in een fles. Je gaat zelf een vogel in een fles maken. Let er bij het maken goed op dat je de vogel daarna nog in de fles moet kunnen stoppen. In het filmpje uitleg over hoe dit bij een bootje wordt gedaan.
 • Creatief met taal: In het boek is het taalgebruik aangepast naar duiven, met uitspraken als 'Roe-cool!' en 'Roe-ken maar van yes!'. Kun jij zelf ook uitspraken bedenken die erg goed passen bij de ECHTE DUIVEN?
gerelateerde items