Oma Knetter - Feesten & Beesten

prijs13,99
isbn9789030504320
auteurSophy Henn
leeftijdscategorie7+
aantal pagina's152
nur-code282
oorspronkelijke titelBad Nana - All the Fun of the Fair
vertalingClaudia de Poorter
deel

Jet is in het tweede deel nog steeds een meisje van 7 ¾ jaar oud en heeft een oma die oma Knetter heet.

In dit deel beleeft Jet weer doldwaze avonturen met oma Knetter. Dit keer zijn ze op een dorpsfeest. De vader en moeder van Jet staan zelf bij een kraampje en kunnen niet op Jet letten.

Ze hebben oma Knetter gevraagd dit te doen. Alleen is het wel zo slim om oma Knetter hier voor te vragen? Mevrouw Laha-Ha is namelijk jurylid en niet de grootste vriendin van oma Knetter. Hoe zal dit aflopen? Past oma Knetter op de kinderen of de kinderen op oma?

Ideeën mini leeslessen Oma Knetter – Feesten & Beesten

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Oma Knetter – Feesten & Beesten zijn:

 • Oma Knetter en mevrouw Laha-Ha zijn totaal verschillend. Lees bladzijde 24 'Juf Fliers zegt…' t/m bladzijde 25 '…geleerd bij rekenen).' voor.
  Leesvraag: Komen in jouw boek personen voor die totaal verschillend zijn?
 • Op bladzijde 58 staat de planning van de dag. Laat de planning op bladzijde 58 zien en lees bladzijde 59 'Toen iedereen eindelijk…' t/m bladzijde 59 '…dingen wel begrepen.' voor.
  Leesvraag: Moeten ze zich in jouw boek ook aan een planning houden?
 • Bij één van de majorettes ging iets fout, maar ze ging gewoon door met haar optreden. Lees bladzijde 94 'Dus namen we…' t/m bladzijde 97 '…boom blijft hangen.' voor.
  Leesvraag: Gaat er in jouw boek ook iets fout en gaan ze dan ook door alsof er niets gebeurd is?
 • Mevrouw Laha-Ha is heel erg boos op oma Knetter. Lees bladzijde 116 'Na een tijdje…' t/m bladzijde 121 '…leek te ontploffen.' voor.
  Leesvraag: Komt er in jouw boek ook een stukje voor dat iemand heel boos is? Lees dat zo stukje zo voor dat wij dat kunnen horen.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Oma Knetter – Feesten & Beesten.

gerelateerde items